Aknafedlap tolvajokat fogtak a fehérvári rendőrök

Székesfehérvár – Pontban éjfélkor fogták el a szolgálatirányító parancsnokok, valamint a járőrök azt a négytagú társaságot, akik egy fehérvári társasházhoz tartozó aknafedő rácsait lefeszítették, majd a közelben elrejtették.

A bejelentés nem sokkal éjfél előtt érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, miszerint Székesfehérvár, Csitáry G. Emil utcában egy társasházhoz tartozó aknafedő rácsait négyen feszegetik.

Az ügyeletes azonnal a helyszínre irányította a közterületen lévő állományt. Az elkövetők – meglátva a rendőrautókat – négyen kétfele futottak. Ketten a III. Béla király tér fele, míg ketten a Móri út irányába.

Az egyik szolgálatirányító parancsnok a helyszín közelében az egyiket, míg a másik váltásparancsnok a másik tolvajt fogta el, miközben a járőrök a futva menekülő másik páros felé vették az irányt. Több száz méter megtétele után végül a járőröknek is sikerült elfogniuk a két tettest.

A rendőrök így mind a négyüket előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki a lopási ügyben. Mint kiderült, a lefeszített hat rácsot egy közeli bokorban dugták el, hogy később azokért visszamenjenek. Megállapítást nyert az is, hogy a négyes összefüggésbe hozható egy korábbi lopással is.

A rendőrök hármukat – akikkel szemben már korábban is folyt büntetőeljárás – bűnügyi őrizetbe vették, míg negyedik társuk szabadlábon védekezik.