Tűz ütött ki egy panelben Székesfehérváron! – Fotók, videó!

Lakástűzben négyen megsérültek január 9-én, szombaton délelőtt Székesfehérváron. A Kodolányi János utcai négyemeletes panelépület egyik harmadik emeleti lakásában csaptak fel a lángok.

A nappaliban az erély előtti karácsonyfa gyulladt ki, a lángok a kiszáradt fenyőről pillanatok alatt átterjedtek a közeli függönyre és a berendezési tárgyakra. Egy embert a tűzoltók mentettek ki az egyik füsttel telítődött, negyedik emeleti lakásból.
A székesfehérvári hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és a magasból mentő létraszerrel, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat sietett a helyszínre. A kiérkezésükkor a harmadik emeleti lakás nappalija és az erkély lángokban állt, a lépcsőház a negyedik emeleten már sűrű fekete füsttel telítődött.

0109_szfvar_karacsonyfatuz004

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a hivatásos tűzoltók a lépcsőházon át felhúzott vízsugárral, valamint az épületen kívülről kezdték meg a tűz oltását, és a legfelső szinten lévő lakások védelmét. A negyedik emeleti bejárati ajtókat feltörték, az egyik füsttel telítődött lakásból egy embert mentőálarcban, a lépcsőházon át mentettek ki az épületből.

A tűz keletkezésekor a kigyulladt lakásban négyen tartózkodtak, az égő karácsonyfát megpróbálták eloltani, közben egyikük égési sérüléseket szenvedett. A mentőszolgálat tájékoztatása alapján a lakásból még két lakót, valamint a negyedik emeletről kimentett sérültet füstmérgezéssel szállították kórházba.

0109_szfvar_karacsonyfatuz001

A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid időn belül megfékezniük, a tűz a többi lakásra nem terjedt át.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy az ünnepi időszak után a még le nem bontott karácsonyfák a meleg, szobai hőmérsékleten történő folyamatos száradás és a magas gyantatartalom miatt nagyon gyúlékonyak. Gyertyát és csillagszórót ne gyújtsanak meg a fenyőfák közvetlen közelében sem, és a lámpafüzérek használatával is fokozott körültekintéssel járjanak el.

1.VIDEÓM: Szinte a hatóság előtt érkeztünk. Döbbenet!!!***********************************************************************

Közzétette: Nyulászné Vad Viktória – 2016. január 9.

2.videóm***********************

Közzétette: Nyulászné Vad Viktória – 2016. január 9.
4 thoughts on “Tűz ütött ki egy panelben Székesfehérváron! – Fotók, videó!

  1. http://www.gwjna.org

    Howdy are using WordPress for your blog platform?
    I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need
    any coding expertise to make your own blog? Any help would be really
    appreciated!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.