Virtusvetélkedő Perkátán – friss információk

Perkáta – A versenysorozat Nemzetközi Döntőjéről tartott sajtótájékoztatót ma
 Budai Pál a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetségének elnöke, Somogyi Balázs Perkáta polgármestere, Vátkai Zoltán a perkátai csapat kapitánya és Bogó Anikó a rendezvény főszervezője.

Budai Pál elmondta, hogy ez a versenysorozat már több mint 10 éve működik hazánkban, illetve a Kárpát-medencében, évről-évre nő az elődöntőn résztvevő csapatok száma. Romániából és Szlovákiából is érkeznek csapatok.

A Virtusvetélkedő 1998-ban került először megrendezésre Pusztamérgesen, ahol 11 település mérte össze erejét, ügyességét. Itt hirdették ki először, melyik lett „Magyarország Legerősebb Faluja”. A Dunántúlon Bölcske szervezett egy versenyt, ami szintén tekinthető a mostani virtusvetélkedő elődjének. Ma már a növekvő népszerűsége folytán, több kategóriában 11 területi elődöntő után kerülnek a csapatok a Nemzetközi Döntőbe.

Somogyi Balázs polgármester elmondta, hogy a helyi csapat a tavalyi évben vett részt először a versenyen, ahol nagyon jól szerepelt. Idén Perkáta rendezheti meg a döntőt. A verseny tartalmas programokkal társul, illetve az ideérkező csapatok elszállásolását is magunkra tudjuk vállalni. Ez a Katasztrófavédelem által felajánlott sátrak segítségével valósulhat meg. A rendezvény kiemelt támogatói között említi az Országos Polgárőr Szövetséget, az Országos Katasztrófavédelmet.

A verseny fővédnökei: az Országgyűlés elnöke, Belügyminiszter Úr, Vidékfejlesztési Miniszter, Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért felelős államtitkára és körzetünk országgyűlési képviselője. A versenyen a népi jellegű, munkával- és szórakozással kapcsolatos versenyszámok jelennek meg.

Vátkai Zoltán ismertette a versenyszámokat, hangsúlyozva, hogy nem szimplán egy erőversenyről van szó, a versenyzőknek az összes kondíciós képességre szükségük van (állólépesség, koordináció, gyorsaság, erő).

Bogó Anikó ismertette a részletes programot a csapatok péntek délutáni érkezésétől egészen a vasárnap esti eredményhirdetésig. A rendezvény egész ideje alatt a gyermekeknek kézműves foglalkozások, légvár, játszóház, arcfestés, lovagoltatás, hagyományőrző játékok lesznek. A bátrabbak kipróbálhatják a rodeóbikát.

Augusztus 12.-én péntek este 21 órától Matyi és a Hegedűs, majd 22 órától a Kalózok zenekar gondoskodik a jó hangulatról.

Augusztus 13.-án szombaton 9 órakor lovas huszárok és a sárbogárdi fúvósok vezetésével felvonulnak a döntőbe jutott csapatok Perkáta központjában.
A verseny 10 órakor veszi kezdetét. 15 órától a színpadon láthatjuk, hallhatjuk a Rozmaring Népdalkört, Sohonyai Évát, Bandy Bandet, Keszler Évát és Egri Józsefet az Interoperett Művészeit.

Közben a pályán kezdetét vesz az FTC (Nyilasi, Ebedli, Détári, Lipcsei) – Perkáta Öregfiúk labdarúgó mérkőzés.
19 órától Kökény Attila Megasztár érkezik hozzánk.
20 órától Vátkai Zoltán töréstechnikai bemutatóját láthatjuk, majd tűzzsonglőr bemutatókat a színpadon, közben Retrodisco Dj. Dombóváryval.
23 órától tűzijáték, majd fél egytől Blues Company koncert.

Vasárnap délelőtt 9 órától kamionhúzás és homokzsák pakolás.  16 órától a velencei Bandiera zászlóforgató csoport produkcióját láthatjuk és végül 17 órakor megtudhatjuk melyik település lett „Magyarország Legerősebb Faluja”.

A sajtótájékoztató zárásaként a perkátai virtuscsapat néhány tagja egy rövid bemutatót rendezett. Megmutatták hogy kell a gumiköpenyt,- a rönköt elhajítani, hogy milyen könnyen lehet 80 kilós zsákkal szlalomozva futni, hogy mi is az a farkastartás, és végül azt hogy kell petrencésrúdat tartani.

A részletes programot itt találhatja!