A Kémia Nemzetközi Éve 2011

A Széna Téri Általános Iskola csatlakozott a Magyar Kémikusok Egyesülete Által meghirdetett iskolai kísérlet akcióhoz, melynek mottója :

„ VÍZZEL TÜZET – TŰZZEL VIZET!”

Az akcióban részt vevő iskolák azonos idősávban, 2011. január 26-án 11.00-15.00-ig tartják rendezvényeiket, melyek a „Kémia Nemzetközi Éve – 2011” programok elindulásának bejelentését jelentik.

A Széna Téri Általános Iskola rendezvényére 2011.január 26-án 14.00-kor kerül sor az iskola kémia termében. A programon látványos kísérleteket mutatnak be az érdeklődő tanulók, a kémia jelentőségéről készített prezentációikat mutatják be, s projekt munka keretében elkészített tablókon szemléltetik a kémia fejlődését.

Az akció célja, hogy a diákokban tudatosuljon a kémia szerepe az emberiség egyik legfontosabb kincsének, a tiszta víznek az előállításában, tágabb értelemben pedig a kémia hasznát és az emberi civilizáció fenntartásában való nélkülözhetetlenségét üzeni a fiatal generáció számára.

A program, része az ENSZ egész földkerekségre kiterjedő kísérletsorozatának, melynek témája a víz. Az ENSZ egy 2008. dec. 30-i határozatban rögzítette, hogy a 2011-es év a kémia nemzetközi éve lesz, melynek jelmondata:

„ÉLETÜNK ÉS JÖVŐNK, A KÉMIA”