Tolószékkel távoztak a hajléktalanok a kórházból (Székesfehérvár)

A Székesfehérvári Városi Bíróság épülete előtt tűnt fel kedden délelőtt az egyik járőrnek, hogy két általa jól ismert hajléktalan egy tolószékkel közlekedik. A nő benne ült, míg a férfi tolta. A rendőrnek azért szúrt szemet a dolog, mert nem tudott arról, hogy a nőnek bármiféle fogyatékossága, vagy betegsége lenne, ami a kerekes szék használatát indokolná. Amikor kérdőre vonta a párost, azok azt mondták, hogy a nőt a hétfőn a fehérvári kórházban kezelték, és onnan hozták el a tolószéket, amit megengedtek nekik.

A rutinos járőr azonban ezt a kórházban leellenőrizte, és kiderült, hogy a párosnak senki nem engedélyezte, hogy a tolókocsit az épületből kivigye. Így azt a rendőrök oda visszaszállították.
Az intézkedés során a 47 éves nő rosszullétre hivatkozott, így hozzá a járőrök mentőt hívtak, akik őt is visszaszállították a kórházba.

A 47 éves férfit a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele miatt szabálysértési eljárást indítottak vele szemben. Meghallgatását követően szabadon távozhatott a kapitányság épületéből.

FMRFK