Rendőrség-történeti vándorkiállítás nyílt

„A jelenünk és a jövőnk is a múltra épül”. Ez is lehetne a mottója annak a rendőrség-történeti vándorkiállításnak, amelynek Székesfehérváron az Alcoa-Köfém Oktatási és Közművelődési Klubház ad otthont mintegy egy hónapon keresztül. A főként egyenruhákat és fegyvereket felvonultató tárlatot október 8-én nyitotta meg dr. Simon László rendőr dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya…

A „Rendvédelmi szervek történelme és egy kis hadtörténet” elnevezésű vándorkiállítás a Tarnamérai rendőrmúzeum állandó kiállítási anyagának kis szelete. Főként egyenruhákon, fegyvereken és tárlókban elhelyezett fotókon, használati eszközökön keresztül kíséri figyelemmel a ma magyar rendőre múltját, történetét.

A kiállítást október 8-án 11.00 órakor Fejér megye rendőrfőkapitánya dr. Simon László rendőr dandártábornok nyitotta meg. A megnyitó alkalmával köszöntőt mondott Simon József a kiállításnak helyt adó Alcoa-Köfém Klubház igazgatója. A gazda-rendőrmúzeum eredetei alapötletéről, a múzeum létrejöttéről dr. Francsics Ottó nyugállományú rendőr ezredes, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör elnöke beszélt. Mindezen felül a magyar rendvédelem tárgyköréből kaptak igazán élvezetes és szemléletes tájékoztatót dr. Gulyás István nyugállományú rendőr alezredestől, aki a Rendőrség-történeti Múzeum tiszteletbeli igazgatója. A kiállítás Keszthelyről érkezett Székesfehérvárra. A megnyitóra érkezők Radnóti Miklós egyik talán legismertebb, Nem tudhatom…című versét hallhatták Sipos Angélától, egy 11. osztályos rendvédelmi tagozatos középiskolástól, majd két dal erejéig a Klubház nyugdíjas férfikórusa mutatkozott be. Talán nem meglepő módon a fegyverek és egyenruhák apropóján katonadalokat adtak elő.

A kiállítást a nagyközönség 2010. október 8-ától 2010. november 5-ig látogathatja az Alcoa-Köfém Klubház hivatalos nyitvatartási ideje alatt, Székesfehérváron, a Verseci u. 1-15. szám alatt.