Kutyát mentettek ki a tűzoltók a jeges Bányatóból

Székesfehérvár — Sikeresen mentettek ki egy idősödő német vizslát hétfőn késő délelőtt a tűzoltók Székesfehérváron. A Zsolnai utcánál lévő bányatóban a parttól körülbelül harminc méterre a sziklafal oldalában egy ágba kapaszkodva várta a segítséget a jeges víz fogságába esett kutya. A tűzoltók a bejelentéstől számítva perceken belül a helyszínen voltak, és gumicsónakkal siettek a vizsla megmentésére.

A kutyát a tűzoltók pokróccal betakarták, majd a laktanyába szállították. A vizsláért az Alpha Segítőkéz Alapítvány állatmentője jött el, és a székesfehérvári Állatkórházba szállította kivizsgálásra. A kutyának volt azonosító chipje, így az Állatkórházban a gazdáját sikerült könnyen kideríteni.

A székesfehérvári tűzoltóság decemberben vásárolta azt a speciális, a vadvízi használat követelményeinek megfelelő Gumotex Pulsar gumitestű hajót, amelynek segítségével hatékonyan, gyorsabban és biztonságosabban megvalósítható a bajba jutottak jégről és vízből mentése. A gumihajót a tűzoltóság utánfutóra rögzítve folyamatosan készenlétben tartja, és szükség esetén a Műszaki Mentőszer vonóhorogjára rögzítve a riasztás utáni két percen belül megkezdheti a vonulást.

További képek a mentésről itt…
Forrás és fotó: Székesfehérvári Tűzoltóság