Az Árpádban rendezték meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupát – képek

Székesfehérvár – A Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa fejér megyei döntőjére kedden kora délután került sor az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban. A versenyre – melyet a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezett – összesen öt iskolából tizennyolcan jelentkeztek kerékpár, segéd-motorkerékpár, valamint autó kategóriákban.

A versenyen a Belvárosi I. István Középiskola Hunyadi M. Tagiskola, a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola, a József Attila Kollégium, a Tóparti Gimnázium és M. Szakközépiskola és az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium tanulói vettek részt.

A versenyt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, az FMBB elnöke Vörös Ferenc r. ezredes nyitotta meg.

A középiskolás diákoknak először elméleti tudásukról kellett számot adniuk, majd annak függvényében, hogy ki milyen kategóriában indult, a fiatalok kerékpárra, segéd-motorra szálltak, illetve gépkocsiba ültek, hogy egy akadálypályán ügyességükről is számot adjanak.

A versenyt mindegyik kategóriában más-más iskola diákja nyerte meg. A kerékpárosok között Molnár Gábor lett az első, aki a Tóparti Gimnázium diákja, míg a segéd-motorkerékpár kategóriában Zádori Zoltán végzett az első helyen, aki a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskolába jár, míg a személygépkocsi kategóriában – legyőzve a fiúkat – Exner Angéla, az Árpád Szakképző Iskola tanulója nyerte meg a versenyt.