Új, ingyenes parkolóhelyek a Kölcsey utcában

Ingyenes, körülbelül 40 autó befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki a székesfehérvári Kölcsey utcában. A régi teniszpálya területének hasznosítására a lakosok tettek javaslatot, hiszen sokszor tapasztalták, hogy lakókörnyezetükben eddig kevés volt a parkolóhely. A már használható területet úgy alakították ki, hogy megőrizzék a közeli Olajfa Református Óvoda biztonságát és nyugalmát. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

parkolo3

Néhány héttel ezelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester online fogadóóráján érkezett a lakossági javaslat arra, hogy érdemes lenne hasznosítani a Kölcsey utcai, régi teniszpálya évek óta lezárt területét. A városvezető továbbította az üzenetet a körzet önkormányzati képviselője, Molnár Tamás számára, aki megkezdte az egyeztetést a lakóközösségekkel és a terület közvetlen szomszédságában található Olajfa Református Óvoda vezetőségével.

parkolo2

A képviselő sajtótájékoztatón elmondta, a megbeszéléseken felmerült, hogy leginkább parkolóként lenne célszerű hasznosítani a város tulajdonában lévő területet, mivel a környéken kevés a pakolóhely. Azóta elbontották a kerítés egy részét, illetve felszereltek egy nagyteljesítményű világítótestet, így máris használhatóvá és biztonságossá tették az aszfaltozott területet körülbelül 35-45 autó befogadására. Kialakítottak egy forgalomtól elzárt, széles sávot is, amelyet az óvodába tartó, ételszállító járművek használhatnak. Molnár Tamás hangsúlyozta, bízik abban, hogy minél több autós igénybe veszi az ideiglenesen kialakított, ingyenes parkolót, amely jelentősen hozzájárul a környéken élők komfortérzetének növeléséhez.

A képviselő hozzátette, 2016-ban is számos fontos beruházást terveznek a 4. számú választókörzetben. Az időjárás függvényében folytatódik a Lövölde út felújítása, illetve tervezik újabb parkolók kialakítását és utak, járdák felújítását is.