Tűz ütött ki egy panelben Székesfehérváron! – Fotók, videó!

Lakástűzben négyen megsérültek január 9-én, szombaton délelőtt Székesfehérváron. A Kodolányi János utcai négyemeletes panelépület egyik harmadik emeleti lakásában csaptak fel a lángok.

A nappaliban az erély előtti karácsonyfa gyulladt ki, a lángok a kiszáradt fenyőről pillanatok alatt átterjedtek a közeli függönyre és a berendezési tárgyakra. Egy embert a tűzoltók mentettek ki az egyik füsttel telítődött, negyedik emeleti lakásból.
A székesfehérvári hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és a magasból mentő létraszerrel, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat sietett a helyszínre. A kiérkezésükkor a harmadik emeleti lakás nappalija és az erkély lángokban állt, a lépcsőház a negyedik emeleten már sűrű fekete füsttel telítődött.

0109_szfvar_karacsonyfatuz004

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a hivatásos tűzoltók a lépcsőházon át felhúzott vízsugárral, valamint az épületen kívülről kezdték meg a tűz oltását, és a legfelső szinten lévő lakások védelmét. A negyedik emeleti bejárati ajtókat feltörték, az egyik füsttel telítődött lakásból egy embert mentőálarcban, a lépcsőházon át mentettek ki az épületből.

A tűz keletkezésekor a kigyulladt lakásban négyen tartózkodtak, az égő karácsonyfát megpróbálták eloltani, közben egyikük égési sérüléseket szenvedett. A mentőszolgálat tájékoztatása alapján a lakásból még két lakót, valamint a negyedik emeletről kimentett sérültet füstmérgezéssel szállították kórházba.

0109_szfvar_karacsonyfatuz001

A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid időn belül megfékezniük, a tűz a többi lakásra nem terjedt át.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy az ünnepi időszak után a még le nem bontott karácsonyfák a meleg, szobai hőmérsékleten történő folyamatos száradás és a magas gyantatartalom miatt nagyon gyúlékonyak. Gyertyát és csillagszórót ne gyújtsanak meg a fenyőfák közvetlen közelében sem, és a lámpafüzérek használatával is fokozott körültekintéssel járjanak el.

1.VIDEÓM: Szinte a hatóság előtt érkeztünk. Döbbenet!!!***********************************************************************

Közzétette: Nyulászné Vad Viktória – 2016. január 9.

2.videóm***********************

Közzétette: Nyulászné Vad Viktória – 2016. január 9.