Turistacsalogató, szórakoztató történelmi kavalkád Székesfehérváron

Székesfehérvár – Lovagok, kardforgatók, csepűrágók, gólyalábasok, énekmondók és muzsikusok szórakoztatják a város lakóit, s csalogatják a Történelmi kavalkád elnevezésű látványos programmal a turistákat az augusztusi hétvégeken Székesfehérváron.

A tavaly már nagy sikert aratott rendezvénysorozat kiemelkedő programja lesz az Élő-Képes Krónika, amelynek keretében a helyi Szabad Színház művészei mutatják be szórakoztató idegenvezetés keretében a város nevezetességeit, idézik fel történelmének jeles eseményeit – közölte Szegő Krisztina, a városi turisztikai közhasznú nonprofit kft. ügyvezetője.
Látványos bemutatókat tartanak a lovagrendek, köztük az I. András Király Lovagrend, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje-Szondi György SE bajvívói, a Szabad Királyi Lovagok Egyesületének tagjai, s parádés programokkal szórakoztatják a közönséget a Fehérvári Huszár Egyesület, a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület, valamint a Csőszi Hagyományőrzők tagjai.
Énekmondók, muzsikusok járják az utcákat, s lépnek színpadra, gólyalábasok, csepűrágók gondoskodnak a jókedvről, tréfáról.
A programokat a belvárosban, valamint a Zichy-ligetben és a Szent László parkban tartják.

A részletes programot itt találhatja!