Óperenciás Mesemondó Verseny – várják a jelentkezőket!

Székesfehérvár – Idén ismét meghirdeti hagyományos mesemondó versenyét a Gárdonyi Géza Művelődési Ház. 2011. február 19-éig várják a mesemondás iránt érdeklődő általános iskolások jelentkezését.

Ha a mesék kerülnek szóba, akkor a legtöbb embernek Székesfehérváron azonnal a Gárdonyi Géza Művelődési Ház jut eszébe. A közművelődési intézmény az elmúlt években jónéhány rendezvényt hívott életre a mesemondás, -írás és –illusztrálás területén.

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva múlt héten hirdették ki a Tollpihe Városi Meseíró Pályázat eredményét. Erre 2010-ben összesen 60 gyermekmese érkezett. Most pedig már itt a következő verseny, amire a mesemondás iránt érdeklődő diákok jelentkezését várják.

Az “Óperenciás Városi Meseünnep és Mesemondó Versenyre” 2011. február 19-éig nevezhetnek a Fejér megyében élő általános iskolások. A művelődési ház munkatársai a versenykiírásokat eljuttatták az érintett iskolákhoz, így remélik, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan nagyszámú érdeklődő lesz mind az alsós, mind pedig a nagyobb diákok köréből.

A versenyen egy, magyar szerző által írott mese, vagy magyar népmese előadása a feladat. A mesemondókat a zsűri három korosztályban értékeli; az 1–2. osztályos, a 3–5. osztályos és a 6–8. osztályos korosztály külön-külön mérettetheti meg magát.

További információ:
Adorján Viktor
igazgató, + 36 70 363 47 45