Irodalmi pályázat az esélyegyenlőség jegyében

Székesfehérvár – “Egy szoknya, egy nadrág” címmel hirdette meg egy országos vers- és novellaíró pályázat Fejér megyei fordulóját az Esélyek Háza. A nemek közötti esélyegyenlőséget hangsúlyozó alkotásokat április végéig lehet beküldeni, az országos díjátadó júniusban lesz, a legjobbak értékes pénzjutalomban részesülnek.

A megyei pályázat kapcsolódik az “EsélyNap 2011″ fesztiválhoz, melyet az Esélyek Háza május 27-én rendez meg a Tolnai Utcai Általános Iskolában, és ami része egy országos, esélyegyenlőségi roadshownak. A pályaműveket két korosztályban, két kategóriában lehet benyújtani. A 14-18 év közötti középiskolásoktól, illetve a 19-25 év között fiataloktól várják a verseket és a novellákat. Olyan irodalmi alkotásokkal lehet pályázni, melyek felhívják a figyelmet a nemek közötti esélyegyenlőség fontosságára, a női és férfi szerepekre, a konfliktusokra és a szerepváltozásokra.

A pályaművek maximális terjedelme tízezer karakter lehet szóközökkel együtt. A verseket és a novellákat április 26-ig kell benyújtani kizárólag elektronikus formában az iroda@eselyekhaza.t-online.hu címre. A megyei forduló legjobb alkotásait színpadi előadások keretében mutatják be a május 27-i “EsélyNap 2011″ fesztivál keretében, a nyertesek pedig továbbjutnak az országos döntőbe. A díjátadóra június 4-én kerül sor Budapesten.