Dekorációs ötletek kis szobához (x)

A kisebb szobát optikailag növelhetjük. Ehhez csak néhány dekorációs ötletre és néhány remek megoldás megvalósítására van szükségünk. Mutatunk is néhány inspiráló ötletet, amelyek segíthetnek kicsit nagyobbá varázsolni a teret.

Párosítsunk érdekes színeket

A teret kicsit megnövelhetjük, amennyiben a megfelelő színeket válogatjuk és a megfelelő dekorációs elemeket párosítjuk össze. A fehér falak csak még jobban kicsinyítik a teret, így válaszunk valamilyen színes megoldást. A falakat festhetjük kékre. Bármilyen árnyalat megfelelő, de elsősorban a világosabb színekre fókuszáljunk. Amennyiben a kék valamilyen árnyalata mellett döntöttünk, akkor a függöny maradhat fehér. Viszont, hogy kicsit ellensúlyozzuk az egyszínű berendezési tárgyakat és a falak, illetve a függöny színeit, így az ágytakaró, amely szintén funkcionálhat dekorációs elemként, lehet többszínű is akár.

A dekorációs elemek összeolvadása

Úgy is trükközhetünk, ha a szobában az összes dekorációs elem szinte egybeolvad, azaz egyikről kénytelenek vagyunk a másikra nézni. Hogyan érhetjük ezt el? Képzeljünk el egy kisebb szobát, ahol a párnák kék – fehér csíkosak, ez a színösszeállítás már eleve harmonizál a szoba kék falaival és fehér függönyeivel. Viszont, ha a párna csíkozása kék és fehér, de van azon némi sötétebb, például bordó szín, és az ágy melletti éjjeliszekrényben, a vázában ugyanolyan színű virágok pompáznak, akkor ez szinte „viszi” a tekintetet. És ha még az ágy melletti fotelban is található hasonló szín, mint a vázában lévő virágokban, akkor az is vonzza a tekintet. Ezzel a módszerrel mintegy eltereljük a figyelmet, így akárki is érkezik hozzánk, vendégségbe, egyáltalán nem a szoba méretét szemrevételezi majd, hanem a frappánsan megoldott és kiválasztott dekorációk kötik le a figyelmét.

A fókusz irányítása

Optikailag úgy is növelhetjük a teret, ha a fókuszt olyan dekorációs elemekre irányítjuk, amelyek kissé romantikussá is varázsolják a helyiséget. Ez lehet egy baldachinos ágy, de egy érdekes lámpával is elterelhetjük a figyelmet a szoba kis méretéről. Nem beszélve az ágy mögötti faldekorációról, amely szintén kelthet bennünk romantikus érzéseket és hangulatot.

Fókuszpont létrehozása

A hálószobában nem mindenki kedveli a színkavalkádot, viszont sokakat feszélyez a kis tér. Ezt úgy is kiküszöbölhetjük, ha valami drámai megoldást keresünk, azaz egy élénk fókuszpontot hozzunk létre. Ilyenkor azonban ügyeljünk az összhangra. Válasszunk egyszerű, letisztult színeket és csak kevés színnel gazdálkodjunk. A két szín elegendő ahhoz, hogy elérjük azt a bizonyos drámai hatást. Válasszunk például egy halványzöld függönyt, az ágytakaró legyen egy kellemes pasztellszín, de a legjobb a fehér, és az ágytakaróban is legyen olyan szín, mint amilyen színű a függöny is. Az ágy melletti éjjeliszekrény és fotel, vagy szék szintén lehet zöld. Majd válasszunk egy hatalmas falmatricát, vagy képet, vagy bármilyen falra illeszthető dekorációs elemet. A zöldhöz remekül passzol a sötétebb kép. A kép nagy része lehet kék, és ebben a kékségben lehetnek kisebb mintázatok, amelyek szintén ugyanolyan színűek legyenek, mint a szoba legtöbb berendezési tárgya, vagy dekorációs eleme, azaz zöld. A SOJO webshopban rengeteg dekorációs elem közül válogathatunk, kattints, és meríts onnan ötleteket.

Varázslatos színek

Egy kisebb méretű szobát csak még tovább kicsinyíti, amennyiben a falakat fehérre festjük. A szobák falát fessük a fehér helyett valamilyen élénk színre, de az is jó ötlet, ha olyan faldíszeket, faldekorációkat vásárolunk, amelyek vonzzák a tekintetet. A színes megoldások némileg bővítik a teret és egy nagyobb szoba illúzióját keltik.

Szponzorált tartalom!