Borünnep Székesfehérváron!

Nagy várakozás előzi meg a báli szezon egyik legjelentősebb társasági eseményét, a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend SzakEstélyének Zászlósbor Díjátadó Borgáláját és Borlovagi Bálját.

A székesfehérvári Noé – Hegyi Szt. István Borlovagrend jelentős érdeklődés mellett – a VIII. Borászati Szakestély alkalmával, 2011. február 19 – én, a Hotel Magyar Király Kupola Báltermében – borlovagi bál keretében, elegáns farsangi borünnepen népszerűsíti a borászatainak és pincészeteinek kiváló borait, a Fejér megyei társ-borrendek (Brindisi Szt. Lőrinc Borrend ~ Mór, Dunamenti Szt.Orbán Borrend ~ Adony, Szt. Benedictus Borrend ~ Velence, Szt. Donát Borrend ~ Csókakő) delegációinak részvételével.

A Borlovagrendi SzakEstély középpontjában a hagyományok és a helyi borkultúra értékeinek megőrzése, fejlesztése – a borászok valamint a bort kedvelő és tisztelő vendégek borünnepe – áll, akik kifinomult ízléssel keresik az ízek harmóniáját.

A borlovagokból, a bort értékelő és kedvelő, a bor kultuszát ápoló borbarát polgárok elit köréből álló törzsközönség a helyi közélet prominenseinek asztaltársaságaival együtt lesz részese a jeles eseménynek.

Az Estély kiemelkedő szakmai csúcspontja és médiaeseménye a „borászati fődíjként” nyilvántartott kitüntetés odaadományozása, amely a „Borlovagrend Zászlósbora – 2011.“ megkülönböztető címet foglalja magába. A díjnyertes Zászlósbor idén először vándordíjként, egy éven keresztül méltóképpen képviseli városunkat és Borlovagrendjét hazánk történelmi és hagyományos borvidékein, valamint szüreti és borfesztiváljain.

A résztvevőknek – a díjátadáson túlmenően – lehetőségük nyílik a Noé – Hegyi Szt. István Borlovag – rendhez kötődő tagi pincészetek kínálatából, külön erre az alaklomra összeállított, speciális borválogatás kóstolására is. A Borlapon ajánlott borsor a Székesfehérváron és térségében levő pincészetek borkínálatának keresztmetszetét nyújtja.