18. alkalommal – Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud

Székesfehérvár – Ismét megrendezi a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot a Szabadművelődés Háza. A versenysorozat a nagykorúságát ünnepli, ez lesz ugyanis a tizennyolcadik alkalom. A Fejér megyében élő nyugdíjasok két kategóriában nevezhetnek, megmérettethetik magukat az előadóművészet, illetve a képző-, ipar- és népművészet területén.

Az előadóművészet kategóriában egyéni szereplők és csoportok egyaránt nevezhetnek január 31-ig. Hangszeres, zenés-táncos produkciókkal, vers-és prózamondással állhatnak színpadra, a bemutatókat február 19-én, 20-án, 27-én és március 5-én tartják. Fontos, hogy a szereplők olyan műsorszámot mutassanak be, melyet korábban nem adtak elő A Szabadművelődés Háza által szervezett Ki-Mit-Tud?-on.

A másik kategória keretében népművészeti munkákat – hímzéseket, fafaragásokat, egyéb, népi hagyományok alapján készült alkotásokat – lehet beküldeni, legfeljebb két darabot. A tárgyakat az alkotók feburár 3-án és 4-én adhatják le az intézményben, a zsűrizést 5-én tartják. A díjátadó időpontja feburár 20-a, ugyanezen a napon a beérkezett alkotásokból egy kiállítás nyílik, melyet március 10-ig lehet megtekinteni.