Halálos baleset miatt teljes útzár az M6-os autópályán

Iváncsa – Hárman vesztették életüket az M6-os autópályán hajnalban történt balesetben. Egy Opel Corsa szemben közlekedve az autópályán összeütközött egy Ford Tranzittal. A személygépkocsi három utasa a balesetben életét vesztette. A pályát a rendőrök lezárták, a 6-os főútra terelik a forgalmat.

Hajnali 04 óra 57 perckor érkezett a jelzés a rendőrségre, miszerint baleset történt az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán az 50+100-as km szelvényben Iváncsa magasságában.

Egy régi típusú Opel Corsa szemben haladva a forgalommal összeütközött egy Ford Tranzittal, melynek során az Opelben utazó három férfi azonnal életét vesztette. A sofőr egy 56 éves ercsi férfi, míg egyik utasa egy 55 éves szintén ercsi férfi. A harmadik személy beazonosítása még folyamatban van. Mindhármukat a tűzoltók vágták ki a roncsból. A Ford Tranzit utasa az elsődleges adatok alapján könnyen sérült. Ők a mentők kórházba szállították.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, melynek során arra a kérdésre is keresik a választ, hogy a gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más a vezetésre hátrányosan ható szert mielőtt a volán mögé ült volna, illetve hol hajtott fel szemben az autópályára.

A rendőrök az autópálya Budapest felé vezető oldalát a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett szakaszon lezárták. A főváros felé vezető forgalmat az 55-ös km szelvényben Perkátánál a 6-os főútra terelik. A gépkocsik a 49-es km szelvényben, Iváncsánál tudnak visszamenni a pályára.

Forrás: FMRFK
Fotó: Wikipedia.org