Országos gyermekszínjátszó találkozó Székesfehérváron

Székesfehérvár – A Magyar Drámapedagógiai Társaság huszadik alkalommal hirdette meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. A Fejér megyei forduló április 14-én és 15-én lesz Székesfehérváron. A Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza színháztermében tartják a programot mindkét napon 10.00 órai kezdettel. Tizenöt általános iskolás csoport mutatja be tudását, jönnek színjátszók Csákvárról, Sárszentmihályról, Sárszentmiklósról, Iváncsáról, Kápolnásnyékről és a Tolna megyei Alsónánáról.

A színjátszóknak teljes szabadságot adtak, hiszen az előadásoknak nincs műfaji és technikai megkötése. Egy csoport egy előadással léphet színpadra, a szervezők javasolják, hogy alsó tagozatosoknál a maximális idő 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc legyen.

A példaértékű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutatóinak zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos fesztiválon való szereplésre. A megyei és a regionális találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.