Csikós Szabi is segített az önkénteseknek Abán! – képek

Aba – Az RTL Klub felfedezettje, Csikó Szabi is részt vett szombaton abban az önkéntes akcióban, amely az Abai Gimnázium és Kollégium udvarának parkosítását és az épületeket összekötő gyalogút építését is magában foglalta.

A munkálatok a Provident 10. Születésnapi Önkéntes Programjához kapcsolódnak. A vállalat dolgozóinak és ügyfeleinek 70 ezer szavazata alapján  anyagi támogatással és több száz munkatársának munkájával az ország tíz pontján tart önkéntes napot.

A támogatandó intézményeket a vállalat dolgozói és az ügyfelek közösen választották ki 2011 tavaszán, egy több tízezer főt megmozgató szavazás során. Az önkéntesek olyan intézményeknek is segítséget nyújtanak, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkoznak. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai kerti játékokat újítanak fel, kerítést építenek, virágokat ültetnek, parkosítanak, vagy éppen osztálytermet alakítanak ki

Iskolánkban arra törekszünk, hogy az osztályterem-tanóra típusú, üléshez kötött, passzív ismeretszerzést kiegészítsük a tanulást támogató szabadidős tevékenységekkel. Nagyon örültünk a Provident által meghirdetett pályázatnak és a győzelmünknek, hiszen a támogatásnak és az önkéntesek munkájának köszönhetően jelentősen bővült a diákok által játékhoz és tanuláshoz birtokba vehető tér, a gyalogút kialakításával pedig könnyebben közlekedhetnek az épületek között.” – hangsúlyozta Szilasy György, az Abai Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Tóth Andrea, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs kiemelt főosztályvezetője kifejtette: „Az Abai Gimnázium és Kollégium több mint 2 000 szavazatot kapott ügyfeleinktől és munkatársainktól. Nagyon örülök annak, hogy a támogatásunk egy olyan hasznos célt szolgálhat, mint amilyen az iskola környezetének korszerűsítése. Személyesen is szeretném megköszönni mindenkinek, aki szavazatával, vagy önkéntesként a munkájával támogatja a programsorozatot.